Bitcoin

Bitcoin en goud lijken meer gecorreleerd te zijn dan ooit tevoren

Onlangs nam bitcoin een vervelende duik van ongeveer $600 ondanks het feit dat hij op het punt stond de $12K drempel te overschrijden.

Bitcoin Dives, en Gold Does the Same

Zo laat als maandag, was ‘s werelds nummer een digitale valuta door de markt GLB de handel voor meer dan $ 11.900, wat betekent dat het was slechts een paar dollar afstand van het breken van de huidige weerstand en het verplaatsen van nog verder op de financiële ladder. Helaas was het niet de bedoeling dat dit zou gebeuren, want uiteindelijk reed het bedrijf slechts 24 uur later terug naar de $11.300.

Bitcoin Investor bracht een groot deel van de handel op dinsdag binnen dat bereik door, hoewel het nu tot ongeveer $11.500 is gestegen. Hoewel dit niet is waar het maandag stond, is de valuta nog steeds ongeveer $200 hoger dan de vorige positie.

De bewegingen die bitcoin maakt, zijn ineens zinvol als men naar goud kijkt. Het edelmetaal – dat sinds de jaren 1850 het voorwerp is geweest van de obsessie van elke rijke persoon – had de laatste tijd een hoogtepunt bereikt en stond op het punt om de $2.100 positie te raken. Het lag ruim boven de $2.000 per ons en leek klaar te staan voor grotere en betere dingen tijdens de verspreiding van de coronaviruspandemie.

Echter, de asset veranderde plotseling en vluchtte terug naar bearish gebied, en viel onder de $1,900 lijn en handelde terug op de plaats waar het begin juli was, wat zijn grootste enkele dagdaling in ongeveer zeven jaar markeerde. Vandaag, echter, heeft het metaal terug boven de $1.900 positie geschommeld, betekenend de activa goed op zijn manier naar terugwinning is.

Craig Erlam – hogere marktanalist bij OANDA Europa – verklaarde de redenering achter het vreemde en grillige gedrag van goud vanaf laat, verklarend:

De stijging van de Amerikaanse rendementen leverde dinsdag een mokerslag op de edelmetaalmarkten, waarbij het goud vijf procent daalde en het zilver een enorme klap van 15 procent kreeg. De rally in de zomer is gekomen omdat de reële rendementen in de VS negatief zijn geworden en bleven dalen, dus de plotselinge piek van de afgelopen dagen leidde tot een stormloop op de uitgangen in wat een ongelooflijk overvolle handel is geworden.

Wat hier verder niet wordt genoemd is het feit dat de bitcoin ineens de uitstraling van goud begint na te bootsen. Met andere woorden, het edelmetaal wordt algemeen beschouwd als een systeem van vermogensopslag en een “veilige haven”, en bitcoin begint in de ogen van veel mensen een soortgelijke vorm aan te nemen.

In elkaars voetsporen treden

Het is dan ook logisch dat de bitcoin – die in ruime mate is gecorreleerd met de voorraden – nu een geheel nieuwe correlatiefase met het goud begint. Als het edelmetaal omhoog gaat, lijkt de bitcoin te volgen, en als het goed daalt, ligt de digitale munt niet ver achter.

Sinds het coronavirus medio maart is aangeslagen, is de reputatie van de bitcoin gegroeid, en de mensen beginnen het te zien als een potentieel instrument dat hun rijkdom kan afdekken tegen de inflatie en andere harde economische omstandigheden.